Wellicht toch kampioensfeest in Rotterdam: Dan liggen verhoudingen heel anders

Wellicht toch kampioensfeest in Rotterdam: "Dan liggen verhoudingen heel anders"

13-02-2016 08:34
3

Sparta Rotterdam lijkt hard op weg naar de titel. Volgens Leo Beenhakker is Alex Pastoor de juiste man om de Kasteelheren naar de Eredivisie te loodsen. "De hele club is klaar voor promotie."

Dat zegt Don Leo tegen De Telegraaf. Lang werd gehoopt op een dubbel kampioensfeest in Rotterdam, maar voor Feyenoord lijk plek drie het hoogst haalbare. "Er komen nu belangrijke maanden aan. Iedereen gaat zich ineens met Sparta bemoeien en het team wordt door alle media de hemel in geprezen. Bovendien wil elke club in de Jupiler League van Sparta winnen, omdat ze bovenaan staan. Als ze daar rustig onder kunnen blijven en elke wedstrijd scherp zijn, maken ze een goede kans op promotie. Niet meer dan dat."

Ongeluk zit in een klein hoekje, weet Beenhakker. "Er kunnen morgen wel vijf belangrijke spelers geblesseerd raken. Dan liggen de verhoudingen weer heel anders. Maar ik kijk regelmatig naar wedstrijden uit de Jupiler League en zie wel dat Sparta een van de betere teams is. Natuurlijk spelen ze de ene keer wat minder dan de andere, maar ze zakken nooit door de ondergrens. Dat komt doordat er erg veel spirit in het elftal zit. Ze hebben een hekel aan verliezen en stralen dat ook uit."

Over Pastoor is Beenhakker één en al positief. "Alex is een vakman. Hij is een trainer die alles heel duidelijk op een rijtje heeft staan en dat vertaalt hij fantastisch naar de spelers toe. Zijn werkwijze geeft de selectie zekerheid en vertrouwen. Alex doet het echt geweldig met die jongens."

Beenhakker hield het afgelopen zomer definitief voor gezien. "Ik ga regelmatig kijken bij trainingen en wedstrijden, maar daar laat ik het echt bij. Óók als Sparta promoveert. Ik ben geen Heintje Davids. Stoppen is stoppen. Ik hoop natuurlijk wel dat ze het gaan redden. Maar garanties… die krijg je nooit in het voetbal."