Ajax-gelegenheidsback doet belofte: Dat zou niet des Ajax zijn

Ajax-gelegenheidsback doet belofte: "Dat zou niet des Ajax zijn"

13-02-2016 08:30
3

De kans is groot dat Joël Veltman zondag op bezoek bij FC Groningen opnieuw als rechtsback speelt. De vice-aanvoerder van Ajax, die vorige week uitblonk tegen Feyenoord, groeit in zijn rol.

"Het was een beetje wennen, maar ik begin het steeds leuker te vinden om rechtsback te spelen. Ik heb meer vrijheid om langs de lijn te gaan. Mijn voortzetting moet beter, maar dat is een kwestie van veel wedstrijden spelen", vertelt de vervanger van de geblesseerde Kenny Tete in De Telegraaf.

Veltman rekent erop dat Ajax in de Euroborg hetzelfde kan brengen als tegen aartsrivaal Feyenoord. "Na Ajax-Feyenoord (2-1, red.) was er toch wel sprake van opluchting, omdat we de Klassieker wonnen, met veel vechtlust. Het was denk ik de boost die we nodig hadden. We zijn ons er heel erg van bewust dat we nu geen eendagsvlieg mogen zijn."

"Het kan niet zo zijn dat we er tegen Feyenoord vol ingingen en er zondag bij FC Groningen niks van bakken. Dat zou niet des Ajax' zijn. Dezelfde mentaliteit is vereist", vervolgt de Ajax-verdediger. "Voor de Klassieker hoef je je niet op te laden, maar voor FC Groningen uit ook niet, hoor. Al besef ik dat de omstandigheden anders zijn."