Ik zie bij Van Bronckhorst gelijkenissen met Cocu in zijn eerste jaar bij PSV

"Ik zie bij Van Bronckhorst gelijkenissen met Cocu in zijn eerste jaar bij PSV"

13-02-2016 08:41
2

Ron Jans verwacht dat het zich zal uitbetalen als Giovanni van Bronckhorst op de volledige steun van Feyenoord kan blijven rekenen. Beide trainers staan zondag tegenover elkaar in Zwolle.

"Ik zie wat dat betreft gelijkenissen met Phillip Cocu in zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij PSV", zegt de coach van PEC Zwolle in De Telegraaf. Cocu maakte in zijn eerste seizoen in Eindhoven een dramatische reeks door, waarin liefst tien van de zeventien officiële duels werden verloren. Een jaar later veroverde hij evenwel de landstitel met PSV.

Wedden

Meer odds

Hoewel Jans eenzelfde scenario bij Feyenoord niet durft te voorspellen, vindt hij dat jonge trainers beschermd moeten worden. "Gun Giovanni van Bronckhorst de tijd, blijf rustig en dan komt het allemaal wel goed met Feyenoord. Al hoop ik pas vanaf volgende week. Voor beide ploegen - en dat geldt voor Feyenoord nog meer dan voor ons - gaat het erom om dingen om te buigen. Dat moment komt een keer en dat gaat zondag voor één van beide ploegen aanbreken. Gelijk wordt het niet."

Voor Jans is Feyenoord één van de weinige clubs in Nederland die nog speciale aantrekkingskracht op hem uitoefent. Op een vraag of hij ooit in De Kuip zou willen werken, antwoordt hij na lang nadenken met 'ja'. "Maar dan is het de vraag of ik zelf denk dat het ooit nog gebeurt", zegt de coach. "Nee, denk ik dan."