Ajax-bankzitter is 'rotsituatie' beu: Misschien maar eens verder kijken

Ajax-bankzitter is 'rotsituatie' beu: "Misschien maar eens verder kijken"

13-02-2016 09:06
6

Lasse Schöne moet het dit seizoen bij Ajax vooral doen met een plek op de bank. Afgelopen zondag stond hij wel weer in de basis, uitgerekend in de Klassieker tegen Feyenoord (2-0 winst).

"Tegen Feyenoord vonden ze dat dit de beste optie was", zegt de Deen tegen de NOS. "Maar dat kan elke wedstrijd weer anders zijn. Ik hoop wel dat ik heb laten zien dat ik erin hoor. Ik zou altijd voor Lasse Schöne kiezen", knipoogt hij.

Of hij zondag tegen Groningen opnieuw aan de aftrap verschijnt weet hij nog niet. "Ik ben natuurlijk geen klassieke rechtsbuiten. Mijn kwaliteit is tussen de linies spelen en dat werkte goed tegen Feyenoord. Bij Groningen zou het ook prima kunnen werken."

Schöne kon zich niet altijd vinden in de keuzes van trainer Frank de Boer. "Het is een rotsituatie voor elke voetballer. Voor mij ook. Ik heb hiervoor fantastische jaren gehad. Dan is het wel even slikken als je er een hele tijd niet in staat. Ik vond het niet altijd even terecht."

Of zijn toekomst bij Ajax ligt? "Als je een jaar lang weinig speelt dan moet je misschien wel verder gaan kijken. Maar de voetbalwereld kan er over een maand weer heel anders uitzien. Als we dan weer praten, kan het zijn dat ik vaste basisspeler ben."