PSV getipt over opvolger Cocu: Hij weet dat gevoel over te brengen op een groep

PSV getipt over opvolger Cocu: "Hij weet dat gevoel over te brengen op een groep"

13-02-2016 09:30
1

Bert van Marwijk is ervan overtuigd dat Ernest Faber de top gaat halen als trainer. De NEC-coach wordt veelvuldig getipt als toekomstig eindverantwoordelijke bij PSV, al is die post voorlopig gereserveerd door Phillip Cocu.

"In het huidige Nederlandse trainersgilde zie ik niet zoveel kandidaten om in de voetsporen te treden van De Boer, Cocu en Van Bronckhorst. Faber heeft op elk niveau gepresteerd als trainer. Met zo'n cv twijfel ik er niet aan, dat die kans er gaat komen voor hem", laat de voormalig bondscoach weten in De Telegraaf.

Zelf maakt Faber er geen geheim van nog eens terug te willen keren bij PSV, de club waar hij tussen 2012 en 2015 assistent-trainer was en die hij tevens diende als speler. De Eindhovenaar was eerder onder meer assistent onder Van Marwijk bij het Nederlands elftal. "Ik vond hem een type, dat qua mentaliteit goed bij de rest van de staf paste. Hij is een echte winnaar en weet dat gevoel over te brengen op een groep. Dat zie je ook aan NEC."

Faber laat zich begeleiden door voormalig PSV-manager Kees Ploegsma. "Ik hoop dat hij een trainer gaat worden voor de top drie. Die potentie heeft hij, maar Ernest is verstandig en bouwt zijn carrière rustig op", aldus Ploegsma. "Eerst moet hij het maar eens een langere periode laten zien bij NEC."