Update: Groningen in poleposition na Friese ontkenning: 'Klopt niet'

Update: Groningen in poleposition na Friese ontkenning: 'Klopt niet'

13-02-2016 18:42
21

Art Langeler is in beeld om de nieuwe trainer te worden van FC Groningen. RTV Noord meldt zaterdagmiddag dat het hoofd jeugdopleiding van PSV een eerste gesprek met de Eredivisie-club reeds achter de rug heeft. 

"Het was een oriënterend gesprek", bevestigt Harold Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Langeler. "Meer weet ik er ook niet over, want ik heb Art nog niet gesproken." Eijkelkamp weet wél te melden dat Langeler, die sinds de zomer van 2012 hoofd jeugdopleiding is in Eindhoven, graag weer aan de slag wil gaan als trainer. 

De 45-jarige Langeler is óók in beeld bij sc Heerenveen. De Friese club zoekt een opvolger voor Foppe de Haan, die na dit seizoen afzwaait. Bij Groningen kan Langeler, die in 2012 met PEC Zwolle kampioen werd van de Jupiler League, in de voetsporen treden van Erwin van de Looi. Hij kondigde onlangs zijn afscheid aan. 

Peter Jeltema, manager technische zaken in de Euroborg, wilde tegenover RTV Noord bevestigen noch ontkennen dat Langeler in beeld is bij de huidige nummer acht van de Eredivisie. 

Update 18.42: Groningen lijkt in poleposition te liggen in de strijd om Art Langeler. Technisch manager Hans Vonk van sc Heerenveen ontkent namelijk dat de Friezen ook in gesprek zijn met de hoofd jeugdopleiding van PSV. 'Klopt niet' meldt hij in een korte reactie aan de Leeuwarder Courant