Suarez verrast Barça-icoon niet: Ik kende hem al uit zijn tijd bij Ajax

Suarez verrast Barça-icoon niet: "Ik kende hem al uit zijn tijd bij Ajax"

14-02-2016 08:22
9

FC Barcelona-icoon Xavi is niet verrast door de vorm die Luis Suarez dit seizoen etaleert. Waar niet iedereen er zeker van was dat de 29-jarige Uruguayaan zou slagen in Catalonië, had de middenvelder geen enkele twijfel.

"Helemaal niet. Ik kende hem al uit zijn tijd bij Ajax. Gabri heeft mij veel goede dingen over hem verteld, over zijn klasse als voetballer en als doelpuntenmaker", laat Xavi weten aan El Mundo Deportivo. "Slechts weinig spelers lezen de acties van Neymar en Lionel Messi zo goed. Hij weet vaak al wat er gaat gebeuren en creëert dan bijvoorbeeld ruimte. Met zijn spel lokt hij fouten uit."

Dat de oud-Ajacied Liverpool in de zomer van 2014 verruilde voor Barcelona, verbaasde Xavi niet. "Ik wist al jaren dat hij naar Barcelona wilde. Hij is blij om het Azulgrana te dragen. Het is een harde werker, die nederig zijn aandeel probeert te leveren. Een echte killer in de zestien."

Suarez scoorde dit seizoen al twintig keer in 21 competitiewedstrijden. Hij gaat met Barcelona aan kop in de Primera Division.