Ajacied mag eindelijk van de bank af: 'Ik ga dit weekend knallen'

Ajacied mag eindelijk van de bank af: 'Ik ga dit weekend knallen'

14-02-2016 09:14
4

Nick Viergever mag eindelijk weer hopen op een basisplaats. Door blessures van Jaïro Riedewald en Kenny Tete blijft er voor Frank de Boer weinig keuze over, waardoor de oud-AZ'er weer in de opstelling wordt opgenomen. Zondagmiddag neemt Ajax het op tegen FC Groningen. 

Viergever werd destijds gehaald als opvolger van Niklas Moisander, die tegen de verwachting in uiteindelijk nog een seizoen bleef. Nu zijn spelers als Riedewald en Mitchell Dijks de verdediger in de pikorde voorbijgestreefd. "Ik heb moeilijke momenten gehad", geeft Viergever in gesprek met de NOS toe. "Daar praat je over met jongens die in hetzelfde schuitje zitten. We hebben elkaar scherp gehouden met in het achterhoofd dat we elk moment konden gaan spelen."

Dat moment is nu daar. "Het voelt goed om perspectief te hebben. Het is een tijd geleden dat ik dacht: ik ga dit weekend knallen. Het is leuk om weer in stadions te spelen, in plaats van er alleen maar te zitten of af en toe warm te lopen."

Voor Viergever is het een nieuwe ervaring om op de bank te zitten. "Voordat ik bij Ajax zat, heb ik vrijwel altijd alles gespeeld, nu een tijd lang niet. Maar dat kan, want we hebben een grote groep. Er moeten nu jongens opstaan en laten zien dat ze Ajax-waardig zijn."