Groninger tegen oude club: 'Bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen'

Groninger tegen oude club: 'Bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen'

14-02-2016 09:36
1

Voor Rasmus Lindgren staat zondag een bijzonder affiche op het programma. De 31-jarige Zweed neemt het met FC Groningen op tegen Ajax, waar hij zijn eerste stappen zette in het betaald voetbal.

"Het is leuk om tegenover Ajax te staan. Het zijn vaak mooie wedstrijden als ze hier op bezoek komen", laat Lindgren weten in gesprek met Fotbollskanalen. Ajax nam de verdediger annex middenvelder op achttienjarige leeftijd over van Landskrona. Een doorbraak in Amsterdam bleef aanvankelijk uit, waardoor hij overstapte naar FC Groningen.

"Het is moeilijk te zeggen welk van die clubs mij het meest aan het hart gaat. Beide clubs hebben zoveel voor mij betekend. Ik ben nu bij Groningen, maar bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen", stelt Lindgren, die in januari 2008 voor een tweede periode terugkeerde bij Ajax om daarna via Red Bull Salzburg weer in de Euroborg neer te strijken.

Lindgren sloot vorige maand weer aan bij de Noorderlingen, nadat hij bijna vier maanden aan de kant had gestaan met een voetblessure. Onder aanvoering van de Zweed werden de laatste twee wedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1) en SC Cambuur (2-0) gewonnen.