Eerste thuisoverwinning in nieuwe jaar: 'Mentaal waren we zeer sterk'

Eerste thuisoverwinning in nieuwe jaar: 'Mentaal waren we zeer sterk'

14-02-2016 09:52
5

Vitesse boekte zaterdagavond een uitstekende overwinning. In eigen huis werd SC Heerenveen met 3-0 naar huis gestuurd. Rob Maas zag een uitstekend Vitesse en boekte zijn eerste thuisoverwinning als coach van de Arnhemmers.

"Mentaal waren we zeer sterk vanavond. Ik zag een collectief", aldus Maas in gesprek met Omroep Gelderland. De oefenmeester zag een kansloos Heerenveen. "Maar dat heeft ook met ons te maken."

Maas koos verrassend voor Guram Kashia als rechtsback. Dat ging ten koste van Kevin Diks. "We hadden een tactisch plan met Kashia als rechtsback. Hij heeft dat uitstekend ingevuld. Ik wilde met zijn kopkracht het centrum extra ondersteunen. Daarnaast vond ik Diks de laatste tijd af en toe te aanvallend. Ja, dit was misschien een tikkie voor hem, maar daar leert hij ook van", legt Maas uit.

De trainer, die kortgeleden Peter Bosz opvolgde als hoofdcoach, stond de pers tevreden te woord. "Ik heb een goed voetballend Vitesse gezien. We hebben prima goals gemaakt en achterin niets weggegeven. Het was al de negende keer dat we de nul hebben gehouden. Waar we de hele week op de training mee bezig zijn geweest, kwam er vanavond uit. Dat is mooi."