Balende Rooney bikkelhard voor United: Het is een trieste dag

Balende Rooney bikkelhard voor United: "Het is een trieste dag"

14-02-2016 10:08
1

Manchester United ging zaterdagmiddag met 2-1 onderuit bij Sunderland. De kansen op plaatsing voor de Champions League lijken daardoor verkeken voor de formatie van Louis van Gaal. Aanvoerder Wayne Rooney was na de nederlaag hard voor zijn eigen ploeg. 

"We creëerden niet genoeg kansen, we waren niet aggressief genoeg en het brak ons op dat we niet goed verdedigden tijdens standaardsituaties. Het is een teleurstellend resultaat", zei de balende captain na de wedstrijd tegen Sky Sports. 

"We weten dat we vandaag niet goed speelen. We wonnen niet genoeg tweede ballen", vervolgde hij. Het gat met nummer vier Manchester City - dat zondag in actie komt tegen Tottenham Hotspur - is nu zes punten. Van Gaal erkende na de wedstrijd dat het niet meer realistisch is om op de vierde plaats of hoger te eindigen. Rooney is het met hem eens. 

"Kwalificatie voor de Champions League is heel lastig, dat weten we. Het is een trieste dag, omdat we drie punten hebben verloren. We moeten nu op één of andere manier verder."