Update: PEC maakt veld sneeuwvrij en gaat gewoon spelen tegen Feyenoord

Update: PEC maakt veld sneeuwvrij en gaat gewoon spelen tegen Feyenoord

14-02-2016 13:18
31

Het is nog maar de vraag of de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord zondagmiddag doorgang kan vinden. Het veld van de thuisploeg lag 's ochtends nog vol met een pak sneeuw. 

De clash tussen PEC en Feyenoord staat gepland voor 14.30 uur. Volgens Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, wachten de Rotterdammers momenteel 'in spanning af'. PEC doet er alles aan om het besneeuwde veld speelklaar te krijgen. Vermoedelijk zal scheidsrechter Serdar Gözübüyük het veld tussen 12.00 uur en 14.00 uur gaan keuren. 

Wedden

Meer odds

Mocht de clash in Zwolle gewoon doorgaan, dan bestaat de kans dat Feyenoord zondag een negatieve mijlpaal doorbreekt. De formatie van Giovanni van Bronckhorst verloor de laatste zes competitieduels op rij; nooit eerder in de Eredivisie-geschiedenis ging een ploeg die in de top-drie staat, zeven keer op rij onderuit. Slecht voorteken voor Feyenoord: PEC won de laatste drie thuisduels met Feyenoord. 

Update 13.18 uur
Het duel gaat gewoon door, zo liet Gözübüyük zojuist weten. "Ja, jongens, het gaat door", was zijn korte reactie na een veldinspectie. Medewerkers van PEC zorgden ervoor dat het veld sneeuwvrij werd gemaakt. Het bleef de afgelopen periode overigens nog wel sneeuwen, maar het kunstgrasveld is goedgekeurd.