Pikante ontwikkelingen bij NEC: Faber stapt uit technisch hart, club meldt zich

Pikante ontwikkelingen bij NEC: Faber stapt uit technisch hart, club meldt zich

18-02-2016 07:46
5

Ernest Faber is door NEC officieel op de hoogte gesteld van de belangstelling van FC Groningen. Zelf heeft de trainer naar eigen zeggen nog niets gehoord. Faber wil de ontwikkelingen afwachten. Op hetzelfde moment krijgt de affaire met Christian Santos ook een vervolg.

Faber heeft bij NEC een verbintenis tot medio 2017. De keuzeheer wil deze in principe uitdienen. Faber is bij de bekerhouder niet de enige gegadigde. Onder meer huidig assistent Dick Lukkien en Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, staat op het lijstje van Groningen.

"Het is allemaal erg eenvoudig. Clubs met interesse moeten zich bij NEC melden. Ik heb een doorlopend contract. Dat heb ik ook bewust getekend. Alles met de intentie om dat uit te dienen. Ik leg de bal dus ook bij NEC. Ik ben tot nu toe niet benaderd", zegt Faber tegen De Gelderlander.

Santos
Vanwege de eerdere zaak met Santos is Faber uit het technische hart van NEC gestapt. Omdat de Venezolaan zijn aflopende contract niet wilde verlengen, werd hij twee weken geleden naar de reservebank verwezen. Uiteindelijk kwam Faber terug op die sanctie. Sindsdien zijn de verhoudingen in het technische hart, bestaand uit onder andere Faber, algemeen directeur Bart van Ingen, investeerder Harold Bons en het externe adviesbureau Futuralis, veranderd.