De Jong haalt hard uit naar kritische Booy: Geprobeerd mijn baan te krijgen

De Jong haalt hard uit naar kritische Booy: "Geprobeerd mijn baan te krijgen"

21-02-2016 11:10
15

Foeke Booy haalde afgelopen week uit naar Henk de Jong, die in zijn ogen verkeerd heeft gehandeld door op te stappen bij SC Cambuur. Zondagochtend rekende De Jong tijdens het praatprogramma De Tafel van Kees op zijn beurt af met de kritische Booy. 

Booy deed zijn relaas vorige week vrijdag, voor aanvang van het duel tussen Cambuur en FC Utrecht (0-2). De Jong bekeek de tirade van de oefenmeester met een grijns. Na afloop deed hij zijn zegje. "Dit is fantastisch toneelspel van die man. Hij heeft daarvoor wekenlang geprobeerd mijn baan te krijgen en hier wist hij - op die dag - dat hij het niet zou worden. En dan gooit-ie dit erin."

"Maar klaar: ik gun hem het allerbeste. Ik gun hem de mooiste club van heel Nederland", vervolgt De Jong, die het gevoel heeft dat Booy al langere tijd aan zijn stoelpoten zat te zagen. "Maar andersom doe ik dat niet. Hij beschadigt zichzelf het meest. (...) Als de club naar buiten zou brengen waarom Booy géén trainer is van Cambuur, hoeft hij nóóit meer in het stadion te komen."

"Hij hoeft echt geen verhaal te vertellen van: ik ben een Cambuur-man, ik ben een Leeuwarder. Dat is hij niet. Laat dat duidelijk zijn."