Bekritiseerde Kramer onverstoorbaar: Dat zal toch altijd zo blijven

Bekritiseerde Kramer onverstoorbaar: "Dat zal toch altijd zo blijven"

22-02-2016 00:00
29

Voor het eerst in drie weken mocht Michiel Kramer weer eens in de basis beginnen bij Feyenoord. De bekritiseerde spits werkte zich een slag in de rondte tegen Roda JC Kerkrade, maar kon nieuw puntenverlies niet voorkomen (1-1). Ook voor Kramer zijn het moeilijke weken.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Ajax-spits Arkadiusz Milik liet zich deze week kritisch uit over zijn eigen rol binnen het elftal. De Pool komt, net als Kramer, de laatste weken moeilijk tot scoren en moet eveneens regelmatig plaatsnemen op de bank. Milik klaagde over een gebrek aan aanvoer, waardoor hij zelf amper gevaarlijk kan worden voor het doel. Datzelfde geldt eigenlijk voor Kramer, die zelden nog het vijandelijke doel bestookt.

"Maar het gaat niet om mij", aldus de aanvaller tegenover VoetbalPrimeur. "Als ik weinig aanvoer krijg, moet ik zorgen dat ik op andere manieren belangrijk ben voor het team. Door bijvoorbeeld duels te winnen of ballen vast te houden. Tegen Roda zat ik redelijk in de wedstrijd en was ik veel aanspeelbaar. Dan is het jammer dat ik niet het laatste zetje kon geven om een doelpunt te maken. Ik heb alles gedaan wat binnen mijn mogelijkheden lag."

Kritiek
"Kritiek heb ik al vanaf dag één hier gehad", vervolgt Kramer. "Aan het begin was alles hosanna en nu kan ik er ineens geen klote meer van. Dat ben ik al vanaf mijn tiende gewend. Daar lig ik niet wakker van, want het zal toch altijd zo blijven. Als ik volgende week vier keer scoor, is alles weer prima. Dus er is altijd wel wat."

Kramer had in de slotfase van het duel met Roda nog belangrijk kunnen zijn door een strafschop te versieren, nadat Arjan Swinkels hem naar de grond leek te trekken. Scheidsrechter Richard Liesveld wilde er echter niet aan. "Dat was een honderd procent strafschop. Swinkels keek niet eens naar de bal, maar alleen naar mij. Vervolgens pakt hij me beet, dus dat lijkt mij gewoon een penalty. De scheidsrechter vond van niet. Nou ja, die discussie ga ik dan niet eens meer aan."