Jubilaris Schöne 'verrast' bij Ajax: Ik ben niet voor een recordbedrag gehaald

Jubilaris Schöne 'verrast' bij Ajax: "Ik ben niet voor een recordbedrag gehaald"

22-02-2016 06:00
6

Lasse Schöne speelde zondag tijdens de 3-0 thuiszege op Excelsior zijn 150e wedstrijd voor Ajax. Voor de Deense middenvelder een speciaal moment. "De eerste schaal is binnen."

Teun Buis
Amsterdam

"Het is heel bijzonder. Ik ben heel blij en trots dat ik zo'n schaaltje van 150 wedstrijden heb gekregen", laat Schöne weten in gesprek met onder meer VoetbalPrimeur. "Ik denk niet dat veel mensen hadden verwacht dat ik dit zou halen toen ik transfervrij overkwam van NEC. Ik ben niet voor een recordbedrag gehaald, maar ik heb er altijd geloof in gehad."

Dat hij zo'n mijlpaal bereikt, is extra knap omdat de 29-jarige spelmaker lang niet altijd als basisspeler aan het seizoen begon. "Ik heb er soms wel voor moeten knokken, dat hoort ook zo. Bij Ajax weet je dat er veel concurrentie is en ben je niet altijd zeker van een basisplaats." Ook dit seizoen zat Schöne veel op de bank, maar de laatste weken staat hij weer op het wedstrijdformulier.

Voelt hij zich alweer basisspeler? "Dan moet je oppassen wat je zegt, omdat je er pas drie keer instaat, haha. Ik hoop het in ieder geval. Ik denk dat ik het bij fases prima heb gedaan", geeft Schöne aan. "De tank was wel aardig leeg nu. Als je een halfjaar niet speelt en alleen traint, is het toch anders. Maar ik voel me verder goed, ik ben blij dat ik die wedstrijdjes weer meepak."