Van Gaal hoopt op 'geil' Manchester United en laat Engelsen schrikken

Van Gaal hoopt op 'geil' Manchester United en laat Engelsen schrikken

24-02-2016 17:03
12

Louis van Gaal heeft woensdag weer voor gefronste wenkbrauwen en hilariteit gezorgd op de persconferentie van Manchester United. De manager hoopt dat zijn spelers donderdagavond 'geil' zijn.

Manchester United neemt het op het eigen Old Trafford op tegen FC Midtjylland en moet winnen om plaatsing voor de achtste finale van de Europa League af te dwingen. De heenwedstrijd in Denemarken eindigde vorige week in een ontluisterende 2-1 nederlaag. Van Gaal hoopt er het beste van, daags voor de cruciale ontmoeting.

Wedden

Meer odds

Op een vraag van een verslaggever of Manchester United de vastberadenheid van de Denen aan de dag moet leggen, antwoordde Van Gaal: "Vastberadenheid is het juiste woord. Ik gebruik ook het woord hongerig en soms ook geil. Dat moeten ze zijn." In het nette Engeland leidt dat tot een kleine schrikreactie.

De Nederlandse manager schoot vervolgens in de verdediging toen Memphis Depay ter sprake kwam. De 21-jarige aanvaller lijkt moeite te hebben met het hoge tempo in Engeland. "Hij moet zich aanpassen, aan verschillende situaties, niet alleen aan het tempo. Ook de cultuur van Engeland en Premier League vergen aanpassing."