Twente laat kans op 'heerlijke situatie' lopen: Dan doet me dat wel zeer

Twente laat kans op 'heerlijke situatie' lopen: "Dan doet me dat wel zeer"

25-02-2016 16:26
4

Hans de Koning werd deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Het liefst was hij aan de slag gegaan bij FC Twente, waar hij een open sollicitatie neerlegde.

Tot een samenwerking kwam het niet. "Er zijn wel wat dingen gaande geweest, maar dat is niet concreet geworden en dat is iets wat ik achteraf wel heel erg jammer vind", vertelt De Koning bij Binnenkant Paal op RTV Oost. De ervaren coach had graag de helpende hand geboden in Enschede.

"Er lag veel druk op Alfred Schreuder en als ze de keus hadden gemaakt om mij daar bij te zetten, had ik heel veel druk weg kunnen nemen bij de supporters. Want dat was het probleem op een gegeven moment. Die spelers wilden heus wel."

De laatste ontwikkelingen doen De Koning, die in het verleden onder de lat stond bij Twente, pijn. "Als ik dan zie dat ze een assistent van buitenaf halen (Marino Pusic, red.), die geen enkele connectie heeft met de club, doet me dat wel zeer. Dan denk ik: Kom op hé, ik had daar hartstikke veel dingen kunnen regelen. Dat was gewoon een heerlijke situatie geweest, ook voor Schreuder."