Gullit kraakt Feyenoord: 'Niet te geloven dat een speler van Feyenoord zo praat'

Gullit kraakt Feyenoord: 'Niet te geloven dat een speler van Feyenoord zo praat'

25-02-2016 16:50
27

Ruud Gullit kijkt met stijgende verbazing naar het reilen en zeilen binnen Feyenoord. Het gedrag van de inmiddels vertrokken Colin Kazim-Richards stelt de oud-voetballer als voorbeeld.

Gullit noemt 'het sentiment' de grootste tegenstander van Feyenoord. "Het is in mijn ogen te groot en te belangrijk geworden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "De invloed van het publiek en de emoties zijn zó overheersend, dat ik me weleens afvraag of je er nog wel normaal kunt werken."

De wereldvoetballer van het jaar 1986 zat een tijdje geleden naar Feyenoord TV te kijken en zag hoe Kazim-Richards gefilmd werd in onder meer zijn auto. "Die belde naar een soort helpdesk, voor een adres. Dus Kazim zegt zoiets als: I need to go a restaurant in zero twenty, can you help me? In het Engels hè! Zero twenty. Dat is toch niet te geloven, dat een speler van Feyenoord zo praat? Hoe lang heeft Kazim bij Feyenoord gespeeld? Een jaartje?"

Gullit zat te stuiteren op de bank. "Het mooie was: die mevrouw had géén idee waar Kazim het over had, of wat hij nou met 'zero twenty' bedoelde. Pas toen de verslaggever gewoon 'Amsterdam' zei, begreep ze het."