Frustratie loopt op bij NEC: 'Als hij transfer wil maken, moet hij zijn best doen'

Frustratie loopt op bij NEC: 'Als hij transfer wil maken, moet hij zijn best doen'

26-02-2016 22:21
1

Het gaat op het moment niet goed bij NEC. Na de nederlaag van vrijdag op bezoek bij Excelsior (2-0) wachten de Nijmegenaren alweer vijf wedstrijden op een zege. Het lijkt het gevolg van de onrust die er bij de club is.

Eerst was er de soap rondom Christian Santos, die aanvankelijk niet meer in de basis mocht starten omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Dat had als gevolg dat trainer Ernest Faber uit het technisch hart van de club stapte. Ondertussen is er de interesse van FC Groningen in de NEC-trainer. "Dat moeten wij achter ons laten. Als spelers moeten we ons concentreren op de wedstrijden en trainingen. We moeten niet met randzaken bezig zijn", zegt de 35-jarige routinier Jeffrey Leiwakabessy tegen FOX Sports.

Santos oogde tegen Excelsior gefrustreerd en mocht bovendien van geluk spreken dat hij niet van het veld werd gestuurd. De clubtopscorer maakte een slaande beweging, maar kreeg daarvoor slechts geel. "Dat is hoe hij ermee omgaat. Dat is niet goed. Het moet er snel uit. Er moet over gesproken worden, dat moeten mensen van buitenaf ook kunnen zien", aldus het NEC-icoon.

Leiwakabessy heeft een duidelijke boodschap voor Santos. "Als hij een transfer wil maken moet hij zijn stinkende best gaan doen. Niet in zijn eentje, maar als team. Dat moet snel terug om weer punten te gaan pakken en het seizoen goed af te sluiten."