Update: De Graafschap komt met duidelijkheid over blessure sterspeler

Update: De Graafschap komt met duidelijkheid over blessure sterspeler

02-03-2016 10:09
2

De Graafschap begon het jaar 2016 prima en wist zelfs even de rode lantaarn over te dragen aan SC Cambuur. Maar nu houdt de club de adem in, aangezien sterspeler Andrew Driver zondag geblesseerd naar de kant ging.

De middenvelder, die werd geboren in Engeland en zichzelf ook een echte Schot noemt omdat hij niet tussen de nationaliteiten kan kiezen, heeft een hamstringblessure opgelopen. Dat gebeurde in het duel met sc Heerenveen (0-1), toen hij in de laatste minuut voor rust een actie aan de linkerkant maakte. Driver is de drijfveer bij uitstek van de Superboeren, die nu lichtelijk in paniek zijn geraakt vanwege de blessure.

Omroep Gelderland meldt dat de club in spanning afwacht op het nader onderzoek dat maandag zal plaatsvinden. Als er een scheur in een spier zit, dan moet Driver mogelijk wekenlang toekijken. Dat zou een fikse aderlating zijn voor De Graafschap, dat Driver goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Door een zege van Cambuur op PEC Zwolle staan de Superboeren nu weer laatste.

Update 10.09 uur
De Graafschap is Andrew Driver even kwijt. De Superboeren maken via de officiële kanalen bekend dat de middenvelder een verrekking aan de hamstring heeft opgelopen. Volgens De Graafschap moet hij 'enkele weken' toekijken.