Update: 'Deense bond komt in actie en presenteert Tomasson maandag'

Update: 'Deense bond komt in actie en presenteert Tomasson maandag'

07-03-2016 09:31
7

Jon Dahl Tomasson vertrekt mogelijk op korte termijn bij Vitesse. Deense media maken melding van het feit dat de assistent-trainer van de Arnhemmers de assistent-bondscoach bij de Deense bond kan worden.

Ekstra Bladet meldt maandag namelijk dat hij deze week nog wordt gepresenteerd als assistent van de nationale ploeg. Hij gaat daar bondscoach Åge Hareide ondersteunen. Hareide ziet in Tomasson een mooie versterking voor zijn staf.

Zodoende gaat Vitesse opnieuw een coach verliezen. In de winterstop verkaste trainer Peter Bosz al bij de Arnhemmers. Hij stapte over naar Maccabi Tel Aviv en werd in Arnhem opgevolgd door Rob Maas. Laatstgenoemde kent geen gelukkig begin bij Vitesse en werd al weggehoond door fans.

Tomasson is een grote jongen in Denemarken, aangezien hij in 112 interlands liefst 52 doelpunten maakte. Eerder was hij coach bij Excelsior en Roda JC Kerkrade en als speler droeg Tomasson onder meer het shirt van Feyenoord, AC Milan en Newcastle United.

Update 21.36 uur
Vitesse hoeft niet zo snel op zoek naar een nieuwe assistent-trainer als de berichtgeving in Denemarken doet vermoeden. Jon Dahl Tomasson mag niet per direct vertrekken, zegt directeur Joost de Wit. "We gaan kijken wat eventueel mogelijk is. Mo Allach (technisch directeur, red.) is daar nu druk mee bezig en heeft contact met de bond Het is nooit per direct. Dan zijn we straks onze hele staf kwijt", zegt De Wit tegen Omroep Gelderland. Deense media meldden maandag dat Tomasson op korte termijn gepresenteerd wordt als assistent-bondscoach. "Dat zou misschien kunnen, maar dat is iets anders dan hem ook meteen inzetten", aldus De Wit.

Update 09.31 uur
De Deense bond presenteert Tomasson maandag, zo meldt het persbureau Ritzau. De voormalig aanvoerder van de Denen wordt vanaf komende zomer officieel assistent-bondscoach. Hij gaat de bondscoach Hareide ondersteunen en maakt het seizoen bij Vitesse gewoon af. Daar is hij nu de assistent van hoofdtrainer Maas. In de tussentijd gaat hij al wel assisteren bij oefeninterlands van de Deense nationale ploeg.