Update: NEC en Santos niet akkoord met stevig voorstel aanklager

Update: NEC en Santos niet akkoord met stevig voorstel aanklager

01-03-2016 16:22
2

De ellende rond NEC-spits Christian Santos blijft aanhouden. De aanklager van de KNVB gaat onderzoeken of de aanvaller zich afgelopen vrijdag tegen Excelsior misdragen heeft.

In een persbericht kondigt de voetbalbond maandag aan dat er een vooronderzoek gestart is naar vermeend slaan van Santos. Hij zou Excelsior-speler Khalid Karami in de 76ste minuut van de wedstrijd in Rotterdam geslagen hebben. Het incident werd niet gezien door 'Team Kuipers', geleid door arbiter Björn Kuipers.

Omdat Kuipers in zijn wedstrijdrapport geen melding heeft gemaakt van het voorval, kan de aanklager nog onderzoek doen naar het incident. De gele kaarten die Santos en Karami ontvingen, werden getrokken vanwege het opstootje na het vermeend slaan. Dat is formeel gezien dus een andere handeling. Beide partijen hebben tot dinsdag 1 maart 12.00 uur de tijd om een verklaring in te sturen.

Het is de laatste tijd hommeles rond Santos. Eerst was hij op zoek naar een transfer die er niet kwam en vervolgens werd hij een wedstrijd geschorst omdát hij zo opzichtig solliciteerde naar een vertrek. Trainer Ernest Faber kreeg het vanwege die rel weer aan de stok met de directie van NEC.

Update 16.22: NEC en Christian Santos gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Die had vier wedstrijden schorsing geëist, waarvan één voorwaardelijk, naar aanleiding van de slaande beweging van de NEC-spits in de verloren competitiewedstrijd tegen Excelsior. Santos moet donderdag voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen.