'PSV moet snel schakelen om Lestienne te kopen: som uit optie veel te hoog'

'PSV moet snel schakelen om Lestienne te kopen: som uit optie veel te hoog'

01-03-2016 07:00
16

PSV moet haast maken als het Maxime Lestienne wil overnemen van Al Arabi, de club van sjeik Hitmi bin Ali Al-Hitmi. De Eindhovenaren hebben een optie tot koop in de huurovereenkomst opgenomen en moeten ruim voor komend seizoen een beslissing maken.

De koopoptie in de huidige vorm wordt volgens het Eindhovens Dagblad in ieder geval niet gelicht door PSV. De club wil de 23-jarige Lestienne wel definitief overnemen en ook de Belg ziet een overstap wel zitten. De huidige optie tot koop bedraagt negen miljoen euro. Dat wil PSV niet betalen. Waarschijnlijk willen de Eindhovenaren niet meer dan de helft betalen.

Wat PSV ook kan proberen: Lestienne nog een seizoen huren. Dan is de club echter niet zeker van de buitenspeler, aangezien Al Arabi langer zal wachten met een beslissing. Op dat moment kan Lestienne ook door andere clubs worden aangetrokken. Op dit moment is er volgens de krant geen concurrentie van andere clubs. Lestienne heeft nog een contract tot medio 2019 en ging in 2014 voor tien miljoen euro van Club Brugge naar Al Arabi.

'De club is voor de steenrijke Hitmi een soort speeltje en soms is hij weken volstrekt onbereikbaar. De zaakwaarnemer van Lestienne die vorig jaar de deal begeleidde, de Deen Mikkel Beck, had net als technisch manager Brands engelengeduld nodig. PSV zal in april of mei al moeten schakelen richting Qatar en met duidelijke voorstellen moeten komen', verwacht het ED.