'Kans op nieuwe puntenstraf FC Twente groot na gesjoemel rond Tadic-deal'

'Kans op nieuwe puntenstraf FC Twente groot na gesjoemel rond Tadic-deal'

02-03-2016 07:11
13

De kans is levensgroot dat FC Twente dit seizoen opnieuw een puntenstraf krijgt van de licentiecommissie van de KNVB. Uit het onderzoek van Ben Knüppe blijkt dat de jaarrekening over 2014/2015 niet klopt.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. Het gaat om een verzwegen betaling aan Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Dusan Tadic. Die betaling zou gevolgen kunnen hebben voor de jaarrekening en daarop aansluitend het huidige plan van aanpak van de Twentse club.

De Telegraaf heeft het over een eventuele straf van drie punten aftrek. De regionale Twentse krant TC/Tubantia schreef dinsdag dat er in eerste instantie geen puntenstraf volgt van de licentiecommissie, maar dat de aanklager betaald voetbal zich nog wel over de zaak kan buigen. Daar zou dan alsnog een puntenstraf uit voort kunnen vloeien.

Dankzij de vijf zeges op rij hoeft FC Twente zich geen zorgen meer te maken over degradatie. De huidige voorsprong op nummer zestien Excelsior is negen punten. Vorig seizoen kreeg FC Twente tot twee keer toe puntenstraf van in totaal zes punten.

Lees ook: Nieuwe klap voor FC Twente: bijna hele bestuur moet weg