Update: Willem II gerustgesteld door UEFA na flinke tik: 'Meest geavanceerd'

Update: Willem II gerustgesteld door UEFA na flinke tik: 'Meest geavanceerd'

03-03-2016 10:57
2

Willem II wordt door de Duitse omroep ARD opnieuw genoemd in een matchfixingzaak. Het doet de club veel pijn, zo laat directeur Berry van Gool weten. Ditmaal gaat het om een wedstrijd van het huidige kalenderjaar, op 17 januari tegen NEC Nijmegen (1-0).

"Vervelend om zo kort na het incident met Ibrahim Kargbo weer te worden genoemd in matchfixing", stelt Van Gool tegenover de NOS. "De zaak met Kargbo ging over zes jaar geleden. Deze zaak raakt ook de huidige selectie. (…) Verhoogde inzetten maken we vaker mee, maar hier lopen we niet voor weg. We wachten het rustig af. Ik ga niet als een inspecteur de kleedkamer in."

Van Gool wil van de KNVB graag horen wat hij kan doen. "Als de KNVB door de FIFA wordt ingelicht, dan zal er wel weer een onderzoek worden opgestart", zegt de directeur tegenover het Brabants Dagblad. "Maar ook al is er geen sprake van matchfixing, dan nog is de naam van Willem II weer negatief in de publiciteit geweest. Dat is niet goed. En er zal de komende dagen vermoedelijk ook wel wat afkomen op de spelersgroep, maar die moet zich met de komende wedstrijd tegen Ajax bezighouden." Ook NEC wacht af.

Update 10.57 uur
Willem II is door de KNVB en de UEFA gerustgesteld in dit nieuwe omkoopschandaal. UEFA heeft volgens Van Gool namelijk geen verdachte gokbewegingen gezien rondom het genoemde duel. "Voor hen is er dus geen reden om over te gaan tot een onderzoek. Zonder het te willen bagatelliseren vind ik dat wij de lijn van de UEFA en de KNVB hierin moeten volgen. Vanuit de media kunnen er allerlei zaken worden gemeld, maar het systeem dat de UEFA gebruikt is het meest geavanceerd", zegt Van Gool.

De directeur vond overigens het optreden van scheidsrechter Jochem Kamphuis merkwaardig. Daar ging hij verder niet meer op in. De arbiter gaf een strafschop aan NEC en twee dubieuze gele kaarten aan Frank van der Struijk.