PSV kan nieuwe Eredivisie-trainer leveren: 'Hier en daar aan me getrokken'

PSV kan nieuwe Eredivisie-trainer leveren: 'Hier en daar aan me getrokken'

03-03-2016 09:30
4

Art Langeler kan weleens de nieuwe trainer van sc Heerenveen worden. De coach is nu nog hoofd jeugdopleiding van PSV, maar heeft een oriënterend gesprek gevoerd met de Friezen, die een opvolger voor interim-trainer Foppe de Haan zoeken.

Langeler vertelt aan Leeuwarder Courant dat hij 'een oriënterend gesprek' heeft gevoerd en volgens de krant was ook directeur Luuc Eisenga daarbij aanwezig. Eind vorig jaar spraken de twee partijen ook al met elkaar. Hoe hangt de vlag er nu bij? "Ik heb niks concreets te melden", vertelt Langeler. "Ik ben er natuurlijk gelukkig mee dat hier en daar aan me getrokken wordt."

"En het is ook geen geheim dat de noordelijke clubs een nieuwe trainer zoeken. Maar ik ben niet in onderhandeling met Heerenveen. Ik heb in Eindhoven een contract dat nog een jaar doorloopt", aldus de hoofdpersoon, die ook door FC Groningen wordt gezien als kandidaat. Langeler heeft ervaring als hoofdtrainer, want hij was van 2010 tot en met het seizoen 2012/’13 de trainer van PEC Zwolle. Hans Vonk, technisch manager van Heerenveen, wil geen namen noemen. "Er zijn ontwikkelingen, het gaat de goede kant op."