Groningen-directeur bevestigt komst Faber: Wil wel één ding ontzenuwen

Groningen-directeur bevestigt komst Faber: "Wil wel één ding ontzenuwen"

07-03-2016 23:42
1

FC Groningen staat vanaf komend seizoen onder leiding van Ernest Faber. Algemeen directeur Hans Nijland is blij met de komst van de oefenmeester, die nu nog de scepter zwaait bij NEC.

De onderhandelingen tussen Groningen en Faber liepen al een tijdje. Zo zouden er in Amsterdam geheime gesprekken hebben plaatsgevonden in een vroeg stadium. "Volgens mij heb ik niet zo geheimzinnig gedaan", ontkent Nijland in gesprek met FOX Sports. "Maar het is in ieder geval goed dat er nu duidelijkheid is. Een aantal weken heeft Erwin van de Looi aangegeven zijn contract niet te verlengen. Toen is de zoektocht begonnen."

"Natuurlijk zijn er dan speculaties. Nu is de kogel door de kerk en dat is prima. Ik wil er op dit moment niet teveel over zeggen. Morgenmiddag om 13:00 uur hebben we een perspresentatie en dan zullen we bekend maken waarom we voor Faber hebben gekozen. Daarom heet ik jullie zeer welkom op de persconferentie dinsdag."

NEC krijgt een afkoopsom van Groningen. "Dat klopt. Op dit moment hebben wij besloten om vol te gaan voor Faber, al weet je dan ook dat er sprake is van een doorlopend contract. Daarom moesten we ook overeenstemming bereiken met NEC", aldus Nijland, die ontkent dat de afkoopsom 200.000 euro bedroeg. "Ik wil toch even één ding ontzenuwen: ik sta bekend als een zuinige directeur. Een dergelijk bedrag is door ons niet betaald."