Groningen gaat misschien nog meer shoppen bij NEC: 'Zij willen hogerop'

Groningen gaat misschien nog meer shoppen bij NEC: 'Zij willen hogerop'

08-03-2016 13:40
16

NEC Nijmegen dreigt naast trainer Ernest Faber ook enkele spelers te verliezen aan FC Groningen, te weten Rens van Eijden en Lucas Woudenberg. Tijdens de presentatie van Faber bij Groningen liet de trainer zich uit over eventuele transfers.

Hij sloot bijvoorbeeld niet uit dat Groningen spelers ophaalt bij NEC. "Ik heb de spelers van NEC het nieuws over Groningen verteld. Meerdere spelers zijn op zoek naar een stap verder. Daar heb ik het nog niet over gehad met het bestuur van Groningen", aldus Faber. Van Eijden en Woudenberg werden dus al genoemd, maar ook assistent-trainer Jefta Bresser kan de overstap naar verluidt maken.

Faber stelt dat hij zich nu nog focust op NEC, zodat het seizoen goed wordt afgesloten. "De rest komt daarna wel", vertelt de coach. Mogelijk moet Groningen dan nogmaals met NEC om tafel. Hans Nijland, directeur van Groningen, moest voor Faber al zijn onderhandelingstactieken in de strijd gooien. "Vanwege zijn doorlopende contract. Dat kan betekenen dat er een transfersom wordt gevraagd. We hebben uitermate professionele en constructieve gesprekken met NEC gevoerd en dus een deal gemaakt."