'NEC plaatst Feyenoord-trainer en vertrekkende Stam op longlist met kandidaten'

'NEC plaatst Feyenoord-trainer en vertrekkende Stam op longlist met kandidaten'

09-03-2016 07:36
2

NEC Nijmegen moet na het vertrek van Ernest Faber op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Volgens de Gelderlander heeft de club al een kandidatenlijst opgesteld met potentiële nieuwe trainers. De namen van Jean-Paul van Gastel, René Meulensteen, Mario Been, Jean-Paul de Jong, Jaap Stam en Jan de Jonge prijken op die lijst.

De krant stelt dat de 'longlist' van NEC liefst dertig namen bevat. In De Goffert is in ieder geval al een profielschets gemaakt voor de nieuwe trainer. "Het beleid van NEC is talentvolle spelers aan te trekken en die met winst door te verkopen", zegt algemeen directeur Bart van Ingen. "De trainer moet in die visie passen. We hebben nu een lange lijst. Allereerst moeten we dus namen schrappen. Daarna moeten we de tijd gebruiken om een goede hoofdtrainer aan te stellen."

De Jonge heeft een prominente plek op de lijst, stelt het dagblad. Ook Meulensteen, die werkzaam was als assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, is een belangrijke kandidaat. Hij heeft nu geen club. Meulensteen komt uit de regio Nijmegen, woont nu in Engeland en heeft meer aanbiedingen uit Nederland gekregen. "René staat zeker open voor een avontuur bij NEC. Of zijn salaris niet te hoog is? Dat is één van de grote misverstanden bij René. NEC is zeker wel een optie."

De Jong van FC Utrecht en Van Gastel van Feyenoord liggen vast bij hun clubs en zijn een lastige oplossing. Been is wel vrij en boekte al eens succes met NEC. Een andere kandidaat zou Stam zijn, hij vertrekt bij Jong Ajax.