Naam van transfervrije verdediger zingt rond in Groningen: 'Ben niet benaderd'

Naam van transfervrije verdediger zingt rond in Groningen: 'Ben niet benaderd'

11-03-2016 14:43
2

De naam van NEC-verdediger Rens van Eijden wordt in de wandelgangen al enkele weken gelinkt aan FC Groningen. Het contract van de centrale verdediger loopt komende zomer af en dus is hij transfervrij op te pikken. 

Van Eijden zelf is op de hoogte van de geruchten, maar contact met Groningen is er volgens de stopper (nog) niet. "Dat verhaal is dermate serieus, dat het genoemd wordt. Maar ik zelf noch mijn zaakwaarnemer zijn benaderd", tekent Omroep Gelderland op uit zijn mond. Meerdere spelers van NEC worden momenteel gelinkt aan Groningen. NEC-trainer Ernest Faber zou een aantal voetballers willen meenemen naar zijn aanstaande werkgever. 

Voor NEC staat komend weekend de confrontatie met titelkandidaat Ajax op het programma. Van Eijden hoopt zich in dat duel te revancheren voor enkele mindere wedstrijen die hij achter de rug heeft. "Zeker tegen Heerenveen heb ik fouten gemaakt, een rode kaart en een penalty tegen. Dat mag mij niet overkomen", beseft de voormalig PSV'er. 

"Maar tegen Heracles stond het al een stuk beter. Ajax is een titelkandidaat, maar wij hebben een team dat altijd kan verrassen. Zij zijn beter dan wij, maar je weet het nooit", besluit Van Eijden.