De Boer ziet perfecte generale voor Ajax: Dat doet Guardado ook heel vaak

De Boer ziet perfecte generale voor Ajax: "Dat doet Guardado ook heel vaak"

11-03-2016 15:04
12

De focuscoach van Ajax lijkt aan de bak te kunnen in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen NEC. Bij veel spelers zal de Eredivisie-kraker bij PSV van volgende week in het achterhoofd zitten.

Frank de Boer ontkent echter dat de focuscoach extra werk moet verrichten in Amsterdam. "Want we weten dat deze wedstrijd het belangrijkste is op dit moment", stelt de Ajax-trainer op de persconferentie, twee dagen voor de ontmoeting met NEC in de Arena. Het thuisduel geldt in de ogen van De Boer als perfecte generale voor PSV op 20 maart.

Wedden

Meer odds

"NEC heeft veel overeenkomsten met PSV. Ernest Faber is ook een oud-coach van PSV. Als je het systeem een beetje bekijkt heb je overeenkomsten. Dat kunnen we goed meepikken richting PSV. Maar NEC is nu verreweg het belangrijkste. Wij denken er dus niet zo over, zoals veel mensen wel zullen doen. Als je nu punten morst, is de wedstrijd tegen PSV van minder belang. Wij moeten gewoon punten pakken."

"Vaak spelen ze 4-3-3. En met een uitzakkende middenvelder, dat doet Guardado ook heel vaak. Bij NEC is Limbombe is een behendige speler. Breinburg is een speler die onder druk de juiste keuzes kan maken. En Santos de spits", besluit De Boer. "Het is een team die graag voor elkaar wil werken. Ze scoren wel wat minder dan andere teams. Het is gewoon een stugge tegenstander."