Onrust in aanloop naar Ajax-uit: 'We zijn niet gek, er is niet echt rust'

Onrust in aanloop naar Ajax-uit: 'We zijn niet gek, er is niet echt rust'

11-03-2016 19:02
9

Het is onrustig bij NEC Nijmegen in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. Trainer Ernest Faber maakte onlangs bekend dat hij vanaf volgend seizoen bij FC Groningen werkzaam is, tot onvreden van de Nijmeegse fans. 

Een deel van de aanhang gaf via spandoeken aan dat zij Faber direct weg willen hebben. "Het is zeker niet leuk", reageert de oefenmeester in gesprek met Omroep Gelderland. "Maar iedereen heeft zijn of haar statement gemaakt en we moeten weer verder. We hebben nog een aantal mooie wedstrijden voor de boeg. We moeten het afsluiten en doorgaan. Dat begint met een goed resultaat komende zondag."

"Het glas moet altijd halfvol zijn, zeker bij NEC", gaat Faber verder. "Daar moet je positief in beginnen te denken. De jongens werken er hard voor, wij werken er zelf hard voor om een goed resultaat te halen. Dat hebben we het hele seizoen al gedaan, daarom staan we ook op de plek waar we nu staan. Er is van alles gebeurd, uiteindelijk willen we zondag spelen, daar gaat alle aandacht op."

Aanvoerder Rens van Eijden sluit zich daar bij aan: "Natuurlijk zijn we niet gek en weten we ook dat de fans met spandoeken laten zien dat ze niet blij zijn. In die zin is er niet echt rust, maar in het team is het wel altijd duidelijk geweest. We hebben deze trainer hoog zitten als trainer én als mens, hij heeft ons ook gebracht naar waar we nu zijn. Wij achten hem ook in staat om daar professioneel mee om te gaan en om met zijn allen vol voor NEC te gaan."