Ajacied in euforie na Oranje-uitverkiezing: Ja, leuk natuurlijk

Ajacied in euforie na Oranje-uitverkiezing: "Ja, leuk natuurlijk"

11-03-2016 20:48
8

Mitchell Dijks kon afgelopen week de champagne opentrekken. De vleugelverdediger werd door bondscoach Danny Blind voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Een bekroning op het seizoen, denkt Dijks.

"Ja leuk natuurlijk. Als doel heb je natuurlijk wel om het Nederlands elftal te halen. Het moet wel realistisch blijven, maar als je het dan hoort dan is het wel spannend", aldus Dijks in gesprek met Ajax TV. "Het is een bekroning op dit seizoen. Tuurlijk wil je er het liefst bij zitten. We zien wel, ik kijk gewoon per dag hoe het gaat. Het gaat lekker. Ik ben stabiel. Ik vind het lekker dat ik erbij zit."

Komend weekend moet Dijks tegen NEC zorgen dat hij geen gele kaart pakt. Anders mist hij de kraker tegen PSV de week daarna. "Omdat ik vier gele kaarten heb, hoor ik heel veel: Mitch, doe rustig aan. Geen geel pakken. Maar we hebben nog acht finales. Zo leeft het hier ook. We moeten NEC niet onderschatten. Ik ga er niet anders mee om. Ik doe verdedigend gewoon mijn ding. Het wordt geen probleem tegen NEC denk ik. Je moet verdedigend gewoon je taak uitvoeren."

Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj staan eveneens op scherp. "Zij zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje. Je moet het wel in je achterhoofd houden, maar je moet gewoon spelen zoals in andere wedstrijden. Dan komt het wel goed.