LIVE-discussie: De Boer heeft El Ghazi terug en geeft Schöne de voorkeur

LIVE-discussie: De Boer heeft El Ghazi terug en geeft Schöne de voorkeur

13-03-2016 15:30
74

Ajax kan zondag zeer goede zaken doen in eigen huis tegen NEC Nijmegen. Bij winst is de koppositie weer voor de Amsterdammers. Ajax-trainer Frank de Boer kiest voor dezelfde elf namen als vorige week. Hij heeft Anwar El Ghazi weer terug. Viktor Fischer en Daley Sinkgraven zitten ook op de bank.

Met dezelfde elf namen mag Ajax proberen om NEC aan de zegekar te binden. De motivatie zal groot zijn, aangezien PSV zaterdag punten liet liggen tegen sc Heerenveen (1-1). Met de kraker van 20 maart voor de boeg kan Ajax nu al een flinke tik uitdelen aan de Eindhovenaren, die regerend landskampioen zijn.

Zoals hij al aankondigde, stelt trainer Frank de Boer de spelers die op scherp staan gewoon op. Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks missen volgende week de topper tegen PSV als ze een gele kaart krijgen. Lasse Schöne krijgt de voorkeur boven El Ghazi, terwijl bij NEC Christian Santos in de aanval staat. Hij deelde onlangs een tik uit aan Excelsior-verdediger Khalid Karami, maar er is nog geen definitieve schorsing uitgesproken.

Opstellingen
Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Younes.

NEC Nijmegen: Jones; Woudenberg, Dumic, Van Eijden, Kane; Breinburg, Appiah, Sleegers, Foor; Limbombe en Santos.

Wat gaat het worden? En ben je het eens met de opstelling van Ajax? Reageer hieronder en praat mee!