Blind haalt drie debutanten én Vlaar bij Nederlands elftal

Blind haalt drie debutanten én Vlaar bij Nederlands elftal

18-03-2016 12:01
78

Danny Blind heeft vrijdagmiddag de Oranje-selectie voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland bekendgemaakt. Timo Letschert, Jürgen Locadia en Vincent Janssen maken hun debuut.

Letschert, verdediger van FC Utrecht, was deze week onzeker door een schouderblessure, maar is voldoende hersteld om volgende week in actie te kunnen komen tegen Frankrijk en Engeland. Ook Janssen mag zich voor het eerst melden. De AZ-spits wordt beloond voor een uitstekend begin van 2016, net als ploeggenoot Ron Vlaar. Ook Locadia debuteert.

PSV is hofleverancier met liefst zeven spelers: Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Jetro Willems, Davy Pröpper, Luuk de Jong, Luciano Narsingh en dus Locadia. Ajax volgt met vier internationals: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen. Arjen Robben ontbreekt zoals aangekondigd in de definitieve selectie door een bovenbeenblessure.

In totaal drie spelers hebben de laatste schifting niet overleefd. Mitchell Dijks moet nog even wachten op zijn debuut en ook Ibrahim Afellay (Stoke City) en dus Robben (Bayern München) horen er niet bij.