Burgemeester achter Johan Cruijff-stadion: 'Geen Arena zonder Cruijff'

Burgemeester achter Johan Cruijff-stadion: 'Geen Arena zonder Cruijff'

24-03-2016 17:28
8

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, looft de donderdag op 68-jarige leeftijd overleden Johan Cruijff. De Ajax-legende is volgens de burgervader altijd 'heel Amsterdams' gebleven.

"Johan Cruijff was de beste voetballer die Nederland ooit heeft gehad, misschien wel de beste voetballer ooit. Daar is hij wereldberoemd mee geworden. Maar toch is hij altijd heel sympathiek, en gewoon heel Amsterdams gebleven. Namens Amsterdam en alle Amsterdammers, wens ik zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies", zegt Van der Laan tegen Het Parool.

"Vóór Johan Cruijff deden we een beetje mee, maar sinds Cruijff zijn we altijd kanshebber. Omdat we aanvallend en creatief gingen voetballen en daardoor zelfvertrouwen kregen. We hoorden eigenlijk altijd bij de landen die wereldkampioen konden worden. Dat heeft hij ons gebracht", vertelt de burgemeester aan AT5.

Veel fans opperden al een naamswijziging van de Arena. "Het is nog vroeg, maar ik denk dat veel Amsterdammers wel in hun hoofd hebben om de Arena voortaan het Johan Cruijff-stadion te noemen. Ik denk dat je kan volhouden dat de Arena er nooit geweest zou zijn zonder Cruijff. Ik stel het niet voor, maar ik denk er aan. En ik weet zeker dat een heleboel mensen dit in hun hoofd zullen hebben."