De Mos weet 'beter' gebaar dan Johan Cruijff Stadion: 'Zou hij waarderen'

De Mos weet 'beter' gebaar dan Johan Cruijff Stadion: 'Zou hij waarderen'

24-03-2016 21:17
21

Waar velen pleiten voor een 'Johan Cruijff-stadion', heeft Aad de Mos dat Cruijff een ander voorstel. Aan tafel bij een speciale uitzending van Voetbal Inside oppert De Mos dat Ajax niet de naam van de Amsterdam Arena, maar van sportcomplex De Toekomst moet veranderen.

"Ik heb een beter idee. Cruijff had niets met de ArenA. Hij was altijd bezig met de jeugd, met de C'tjes en B'tjes. Ik zou zeggen: maak van De Toekomst de Johan Cruijff-acedemie", vertelt De Mos bij het voetbalpraatprogramma. "Dat zal hij absoluut meer waarderen, omdat hij altijd zo puur het voetbal nastreefde."

"Hij komt uit de jeugd van Ajax, ik zie daar dus meer in. Hem kennende zou hij dat het beste vinden", besluit De Mos, die tussen 1981 en 1983 bij Ajax de trainer was van Cruijff. Saillant detail: in 1995 sprak Cruijff openlijk uit dat hij hoopte dat de Arena, die dat jaar haar deuren opende, naar hem zou worden vernoemd. De legendarische nummer veertien stierf donderdagochtend op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.