Huntelaar zoekt nieuwe Oranje-concurrent op: Wat dingetjes besproken

Huntelaar zoekt nieuwe Oranje-concurrent op: "Wat dingetjes besproken"

29-03-2016 07:57

Klaas Jan Huntelaar is één van de oudere spelers in de Oranje-selectie, maar is onder bondscoach Danny Blind lang niet altijd zeker van een basisplaats. Tegen Frankrijk kreeg Luuk de Jong minuten en tegen Engeland is het nog de vraag of Huntelaar speelt.

Hij heeft er namelijk een nieuwe concurrent bij: Vincent Janssen, die wellicht in de basis mag starten op Wembley. Helden Online sprak met Huntelaar over bijvoorbeeld Janssen in aanloop naar Engeland-uit. De aanvaller zocht zijn jonge ploeggenoot op om te praten over de spitspositie. "Ja. Na de laatste training hebben we wat dingetjes besproken", geeft Huntelaar aan.

"Bijvoorbeeld over het schieten, waar hij moet lopen, kijken waar de keeper staat en waar je in welke situatie voor moet kiezen. Voornamelijk wedstrijdgerelateerde punten dus", vervolgt Huntelaar. Is hij de mentor in de selectie van het Nederlands elftal? "Zo zou ik het niet willen zeggen, maar natuurlijk behoor ik tot de ervaren spelers. Dan probeer je altijd de jongere spelers bij de hand te nemen en ze te helpen. Maar je profileert je denk ik altijd, hoe oud je ook bent."

Ook het overlijden van Johan Cruijff kwam natuurlijk ter sprake. "We waren met het Nederlands elftal bij elkaar toen we het te horen kregen." Het nieuws kwam bij Huntelaar hard aan. "Toen ik in 2006 werd verkozen tot Talent van het jaar, mocht ik een Cruijff-court aanleggen. Dat deed ik in Hummelo, waar ik Cruijff ook gesproken heb. Dat is een mooie herinnering, die ik nu koester."