PSV jaagt op gewilde Spartaan en heeft concurrentie van Hasselbaink

PSV jaagt op gewilde Spartaan en heeft concurrentie van Hasselbaink

31-03-2016 06:30
3

EXCLUSIEF - PSV is nog steeds zeer geïnteresseerd in Denzel Dumfries van Jupiler League-koploper Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren hebben echter flinke concurrentie.

Het Engelse Queens Park Rangers, waar Jerrel Hasselbaink trainer is, heeft deze week namelijk een officieel bod bij Sparta neergelegd, weet VoetbalPrimeur. Sparta zet in op een relatief hoog bedrag, wetende dat Dumfries nog een contract tot medio 2019 heeft.

Duidelijk is in ieder geval dat Dumfries er bij verschillende clubs zéér goed opstaat. De rechtsback, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, verscheen ook bij sc Heerenveen op de radar. De Friezen zochten eerder al contact met Sparta, maar kwamen er niet uit. Naast QPR is ook Swansea City gecharmeerd van Dumfries.

Terugverhuurconstructie
PSV zal dus snel moeten handelen. Verwacht wordt dat de Eindhovenaren op korte termijn contact zoeken met Sparta en het management van Dumfries. De Rotterdamse club, die vrijdag tegen NAC al kampioen kan worden van de Jupiler League, hoopt op een scenario waarbij Dumfries direct weer terugverhuurd wordt en hij volgend jaar in de Eredivisie kan uitkomen.

Dumfries zelf is gevleid door de interesse, maar zou het ook mooi vinden om volgend jaar met de Spartanen op het hoogste niveau te spelen.