Ibrahimovic sluit één Engelse topclub uit: 'Alle grote clubs hebben aangeklopt'

Ibrahimovic sluit één Engelse topclub uit: 'Alle grote clubs hebben aangeklopt'

31-03-2016 07:44
11

Zlatan Ibrahimovic gaat aankomende zomer in ieder geval niet naar Manchester City. Zoveel is wel duidelijk na een interview van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in La Gazzetta dello Sport.

De 34-jarige Zweedse aanvaller van Paris Saint-Germain is in de zomer transfervrij. Inmiddels heeft hij aanbiedingen van topclubs uit Italië en Engeland gehad, evenals aanbiedingen uit China. Maar naar City verkast hij niet. "Naast City, daar wordt Pep Guardiola de manager, hebben alle grote clubs uit Engeland bij ons aangeklopt", vertelt Raiola.

Het blijft voor Zlatan een optie om te verlengen bij PSG, terwijl er ook de nodige andere dingen spelen dan wel speelden. Is er een aanbieding van zeventig miljoen euro uit China gedaan? "Ik ga niet in op bedragen, maar de som lag heel hoog. Zlatan heeft aanbiedingen liggen van clubs van elk continent, maar het is te vroeg om al te beslissen."

En in Italië? "Elk team heeft een aanbieding gedaan. Zelfs Napoli, maar ze zijn daar alleen maar goed in het maken van films. Inter heeft ook een aanbod gedaan, maar het is niet helder wat de plannen van president Erick Thohir zijn." Hoe lang gaat Zlatan nog door? "Gezien het fysiek en de mindset van hem kan hij nog vijf jaar mee. Hij heeft ongelooflijk veel energie, waar hij jaar na jaar alleen maar beter door wordt."