Ajax 'perfecte club' voor Janssen: 'Al in het vizier van Chelsea en Man United'

Ajax 'perfecte club' voor Janssen: 'Al in het vizier van Chelsea en Man United'

31-03-2016 08:00
20

Vincent Janssen staat in de spotlights na zijn glansrol voor Oranje tegen Engeland (1-2) op Wembley. Ajax doet er goed aan de kersverse international zo snel mogelijk naar Amsterdam te halen, stelt Peter van Vossen.

"Clubs als Chelsea en Manchester United hebben hem natuurlijk al in het vizier, maar ik vind het verstandiger wanneer hij eerst nog een tussenstap maakt in Nederland", zegt de oud-Ajacied in De Telegraaf. "Ajax is de perfecte club voor hem. Op het moment dat je ook bij deze club de druk aan kunt en wekelijks goed presteert, kun je spelen waar je wil."

De spits van AZ is met twintig doelpunten topscorer van de Eredivisie. Vorig jaar speelde hij nog in de Jupiler League bij Almere City FC. "Het gaat zo snel met hem, dan moet het ook maar snel gaan. Al zou ik het heel vreemd vinden als Ajax nog niet over een bod nadenkt. Met Janssen kunnen ze sinds Patrick Kluivert eindelijk weer een echte Ajax-spits binnenhalen. En dat is hem van harte gegund."

Van Vossen ziet de 21-jarige Janssen nooit verzaken. "Bovendien maakt hij geweldige loopacties. Als je ziet hoe slim hij wegloopt van de ene centrale verdediger naar de andere en dan de dode hoek opzoekt. Dat deed hij al bij AZ en Almere City, maar nu dus ook op topniveau. Dat is echt knap." Overigens lijkt Ajax momenteel al in de race voor Sebastien Haller van FC Utrecht.