'Ajax rekent op twee dragende krachten tegen PEC: speciaal masker Cillessen'

'Ajax rekent op twee dragende krachten tegen PEC: speciaal masker Cillessen'

01-04-2016 08:09
8

Davy Klaassen en Jasper Cillessen bezorgden Ajax-trainer Frank de Boer ongetwijfeld hoofdpijn. Na de blessure van de Ajax-coach raakten ook de twee Oranje-internationals (licht) geblesseerd. Maar de wedstrijd tegen PEC Zwolle komt niet in gevaar.

De Telegraaf meldt namelijk dat Ajax ervan uitgaat dat het tweetal gewoon kan spelen tegen de Zwollenaren. Cillessen kampt met een gebroken neus en heeft daarom een speciaal masker laten maken. Opvallend is dat de keeper van Ajax al eerder onder de lat stond met een masker. Dat gebeurde nadat hij in januari door Ruben Schaken van ADO Den Haag in zijn gezicht werd geraakt.

Dat masker hield overigens niet lang stand, aangezien het een groot gedeelte van het gezicht van Cillessen bedekte. De doelman gebruikte het masker een week later al niet meer. Van die ervaring hebben Ajax en Cillessen geleerd, want nu is er voor een kleiner masker gekozen. Klaassen sluit mogelijk vrijdag weer aan bij Ajax; hij had lichte knieklachten en lijkt 'PEC' te kunnen halen.