Van Zweden op oorlogspad: 'Ga er net zo lang mee door tot die vent weg is'

Van Zweden op oorlogspad: 'Ga er net zo lang mee door tot die vent weg is'

06-04-2016 20:15
10

ADO Den Haag-directeur Jan Willem Wigt is niet te spreken over het gedrag van ondernemer John van Zweden. Laatstgenoemde, een hartstochtelijk ADO-fan, liet zich al diverse malen in grove bewoordingen uit over Hui Wang, de Chinese eigenaar van de residentieclub. Wigt stoort zich aan het taalgebruik van Van Zweden (foto). 

"Jullie kennen mijn contacten met John", zei de directeur afgelopen maandag tijdens een ingelaste persconferentie. "Ik heb hem er meerdere keren op aangesproken. Als hij zich zo wil uiten, dan is dat zijn probleem". Van Zweden noemde Wang onder meer een 'fopchinees' en een 'walgelijke man'. 

Van de tweets en opmerkingen van de ondernemer, die mede-eigenaar is van Swansea City, weigert Wigt persoonlijk afstand te nemen. "Dat is te veel eer voor die man. Een Chinees gezegde luidt: bij veel domheid kan je beter zwijgen."

Van Zweden moet lachen om de reactie van Wigt. "Heeft hij dat gezegd? Jan Willem weet dat ik hem steun, gesteund heb en er altijd voor hem ben. (...) Ik ben goudeerlijk en ben er niet om mensen te beschadigen. Ik zeg wat ik vind en ik vind die Chinees gewoon niks. Ik ga er net zolang mee door totdat die vent weg is."