In het kort: Man United kan boete verwachten, Leverkusen doet goede zaken

In het kort: Man United kan boete verwachten, Leverkusen doet goede zaken

10-04-2016 20:40
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

United kan boete verwachten
Manchester United zal waarschijnlijk beboet worden door de Premier League voor het feit dat de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur zondagmiddag een halfuur later moest beginnen. De spelersbus van United stond vast in het verkeer en daardoor begon het duel op White Hart Lane pas om 17.30 uur. Het was sowieso een dramatische dag voor de formatie van manager Louis van Gaal. Spurs won met 3-0. 

Leverkusen op koers voor Champions League-kwalificatie
Bayer Leverkusen heeft zondag goede zaken gedaan in de Bundesliga. Op bezoek bij rivaal 1.FC Köln werd er met 2-0 gewonnen, door doelpunten in de eerste helft van Julian Brandt en Javier Hernández. Leverkusen staat nu op de vierde plek en is dus volop in de race voor kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. De achterstand op nummer drie Hertha BSC is slechts één punt. 

Boze fans wachten Vormer op bij eigen woning
Ruud Vormer won zaterdagavond met zijn werkgever Club Brugge 0-2 op bezoek bij AA Gent. Vormer, wiens huis in Gent is gevestigd, kreeg bij thuiskomst een onaangename verrassing te voorduren. Een groep van twintig gemaskerde supporters van AA Gent wachtten de middenvelder op bij zijn woning en beplakten zijn auto’s met stickers, zo meldt Het Nieuwsblad. Na overleg met Club Brugge besloot Vormer de politie in te schakelen, die snel ter plaatse was om de rust te herstellen.

Rode kaart voor De Roon op bezoek bij Torino
Marten de Roon is in de Serie A tegen zijn eerste rode kaart aangelopen. Op bezoek bij Torino pakte de voormalig middenvelder van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen vlak voor tijd zijn tweede gele kaart in het uitduel tegen Torino. Op bezoek in de Italiaanse hoofdstad moest het Atalanta Bergamo van De Roon met 2-1 zijn meerdere erkennen tegen de nummer elf van de Serie A. Atalanta bezet momenteel de dertiende plek in de competitie.

PEC Zwolle eenmalig in oranje
Ter ere van Koningsdag zal PEC Zwolle op woensdag 20 april voor één keer het vertrouwde blauw-wit inruilen voor oranje kleding, zo meldt de NOS. Tegenstander die dag in het IJsseldelta-stadion is NEC Nijmegen. Het eenmalige initiatief wordt gehouden doordat Koningsdag dit jaar in Zwolle gevierd wordt. Op 27 april zal Koning Willem-Alexander de Overijsselse hoofdstad bezoeken, maar gezien het feit dat er rond die datum geen competitiewedstrijd gespeeld zal worden, is besloten om op 20 april in oranje te gaan spelen.

Swansea City binnenkort mogelijk in Amerikaanse handen
Het heeft er alle schijn van dat Swansea City vanaf komend seizoen verkocht zal worden aan twee Amerikaanse investeerders. De club bevestigde tegenover de BBC dat men in onderhandeling is om de aandelen te verkopen aan Jason Levien en Steve Kaplan. Het zou gaan om een bedrag van 100 miljoen pond, omgerekend zo’n 125 miljoen euro. Op dit moment is John van Zweden één van de aandeelhouders van de club. In 2002 redde hij met een aantal fans de club van de ondergang door Swansea over te kopen van de toenmalige eigenaar. In die periode groeide de club uit Wales uit naar een vaste waarde in de Premier League.