Bulthuis krijgt Duitse media over zich heen: 'Er wordt verkeerd beeld geschetst'

Bulthuis krijgt Duitse media over zich heen: 'Er wordt verkeerd beeld geschetst'

11-04-2016 07:52
4

In Duitsland is ophef ontstaan rondom Dave Bulthuis. De speler van 1. FC Nürnberg maakte een pistoolgebaar nadat hij in de wedstrijd tegen MSV Duisburg een rode kaart had gekregen. Zelf vindt de oud-speler van FC Utrecht de verhalen overtrokken.

"Er wordt in de Duitse media nu een verkeerd beeld geschetst. Het lijkt nu alsof ik rood kreeg voor dat gebaar, maar dat is dus al niet zo. Ik kreeg direct rood omdat ik mijn tegenstander twee keer omver duwde. Hij gaf me een elleboog en daar gaf de scheidsrechter geen kaart voor. Daar was ik kwaad om", verduidelijkt Bulthuis tegen Voetbal International.

Eerder dit seizoen kreeg Bulthuis wél een rode kaart voor een vergelijkbaar gebaar, dat ook wel de Vogel wordt genoemd. Hier staat in Duitsland een straf op. "Toen wees ik vlak voor de scheidsrechter met één vinger naar de zijkant van mijn hoofd. Kreeg ik direct rood", vertelt Bulthuis. "Daarmee zeg je volgens de Duitsers dat iemand gestoord is, maar ik had geen idee. Toen dacht ik nog: het zal wel. Er was destijds wat ophef over, maar nu ik twee vingers laat zien is het weer niet goed. Het moet niet gekker worden. Wat moet ik dan doen? Met mijn vuist naar mijn hoofd wijzen?"

Bulthuis is niet bang voor een langdurige schorsing. De Nürnberg-directeur heeft volgens hem contact opgenomen met de Duitse voetbalbond.