Feyenoord-verdediger oneens met woedende Ziyech: 'Ik hield bewust in'

Feyenoord-verdediger oneens met woedende Ziyech: 'Ik hield bewust in'

11-04-2016 12:05
5

Feyenoord won zondag met 0-1 van FC Twente. Eén van de uitblinkers aan de kant van de Rotterdammers was Miquel Nelom. De verdediger werd echter bijna de schlemiel, toen Hakim Ziyech in het strafschopgebied over het uitgestoken been van Nelom viel. 

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf echter geen strafschop. "Ziyech zocht mijn been op, terwijl ik mij bewust inhield. Ik keek wel direct naar de scheidsrechter, maar gelukkig liet hij doorspelen", reageert Nelom op de clubsite van Feyenoord, daarmee Ziyech tegensprekend. De Tukker was na afloop niet te spreken over de arbitrage.

Nelom had zich naar eigen zeggen niet speciaal ingesteld op Ziyech. "Hij is heel belangrijk voor FC Twente, dat is dit seizoen al vaak gebleken. Daardoor wisten we dat als we hem goed zouden bespelen, dat veel verschil zou kunnen maken voor ons. Dat is gelukt, mede dankzij de inzet van de andere jongens."

Omdat Feyenoord geen pingel tegen kreeg, was de goal van Michiel Kramer voldoende om met een overwinning van het veld te stappen. "Een heel lekkere overwinning, zeker omdat we de concurrentie punten heeft verspeeld. De komende weken moeten we laten zien dat we geleerd hebben van vorig jaar, toen we in de laatste wedstrijden ondanks een grote voorsprong de derde plaats verspeelden. Dit jaar mogen we onze voorsprong niet weggeven."