FC Groningen-aanvaller hakt knoop door en vertrekt definitief uit Euroborg

FC Groningen-aanvaller hakt knoop door en vertrekt definitief uit Euroborg

12-04-2016 14:54
12

Michael de Leeuw vertrekt definitief bij FC Groningen. Het Dagblad van het Noorden meldt dat dinsdag. Groningen-directeur Hans Nijland bevestigt het nieuws bovendien. Het contract van De Leeuw loopt komende zomer af. 

Het vertrek van De Leeuw komt niet geheel onverwacht. Hoewel er de laatste maanden ook af en toe berichten waren te lezen over mogelijke contractverlenging, maakte de kopspecialist er tegelijkertijd nooit een geheim van dat hij graag nog een keer een avontuur in het buitenland wilde aangaan. In januari had De Leeuw met een aantal clubs contact, maar tot een transfer kwam het toen nog niet. 

Per 1 juli aanstaande is de spits dus definitief Groningen-speler af. De Leeuw (29) droeg sinds 2012 het tenue van De Trots van het Noorden. Groningen nam hem destijds over van De Graafschap. Voorheen speelde De Leeuw voor BV Veendam en Willem II. Dit seizoen maakte hij acht doelpunten in 26 competitieduels. De rechtspoot vertelde begin april dat hij onder meer met het Amerikaanse Chicago Fire in gesprek is over een overstap.