Twente krijgt uitstel van gemeente Enschede: Verschillende scenario's denkbaar

Twente krijgt uitstel van gemeente Enschede: "Verschillende scenario's denkbaar"

13-04-2016 16:32
21

De gemeente Enschede lijkt bereid om tot 31 december 2016 garant te staan voor een lening van 32 miljoen euro aan het financieel noodlijdende FC Twente. Voor die tijd moet de club een akkoord bereikt hebben met verschillende schuldeisers. Twente verwacht binnen afzienbare tijd een akkoord. 

Aanvankelijk lag de deadline die de gemeente had opgelegd aan Twente, veel eerder. 'De reden dat is gekozen om de garantstelling zelfs tot het einde van het jaar te verlengen, is dat FC Twente nog door de verschillende meetmomenten richting categorie 2 moet gaan', schrijft de club uit Enschede op de eigen website. 

"Dit onderstreept nog maar eens de constructieve wijze waarop de gemeente Enschede in dit traject met ons meedenkt. Dit verandert echter niets aan de opdracht van FC Twente. Wij weten dat 1 mei de uiterlijke datum is dat we moeten leveren", licht interim-directeur Onno Jacobs toe. 

"Ik heb er vertrouwen in dat ons dat ook gaat lukken. Verschillende scenario’s voor financieel herstel zijn daarin denkbaar. Zo kijken we inmiddels ook samen met het Twentse bedrijfsleven of wij via die weg de financieel gezonde toekomst van de club kunnen veiligstellen."