'Opvallende 'transfer' van Twente aanstaande: Van Halst terug als boegbeeld'

'Opvallende 'transfer' van Twente aanstaande: Van Halst terug als boegbeeld'

15-04-2016 07:06
17

Jan van Halst staat in de startblokken om de nieuwe commercieel en technisch directeur van FC Twente te worden. Dat meldt TC/Tubantia. De krant schrijft op vrijdagochtend dat Van Halst wordt binnengehaald als boegbeeld van de club op het moment dat de licentie is veiliggesteld.

Van Halst is nu werkzaam voor Lagardère Sports, dat zich richt op marketing, sponsoring, hospitality, mediarechten en sportmanagement. Ook is hij analist voor FOX Sports. Twente hoopt echter al langer dat Van Halst terugkeert. Hij was niet alleen speler van de club, maar ook manager algemene en commerciële zaken. Die functie bekleedde hij tot medio 2011, waarna hij brak met de toenmalige voorzitter Joop Munsterman.

Nadat Munsterman vertrok, werd de roep om de terugkeer van Van Halst steeds luider. Hij was de voorbije tijd al als technisch adviseur bezig. Opvallend is de nieuwe aanstelling van Van Halst wel, aangezien Ted van Leeuwen momenteel de technisch manager is. Hij heeft een doorlopend contract, maar krijgt straks Van Halst boven zich. Van Halst en FC Twente wilden niet reageren op de geruchten. Overigens zal interim-directeur Onno Jacobs nog een jaar aanblijven.